Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

MUSTA LISTA NRO: 7 Auto Oy Vesa-Matti ja Ford maahantuonti...                                                           Julkinen reklamaatio
Olli Hakala                                                                                                                          1(2)     
Pori
ope.hakala@gmail.com                                                        12.6.2014


Auto Oy Vesa-Matti
Puinnintie 18-20
28360 Pori
Puh. 02-6340100

Kiinnityspultit


                     
Varasin huollon (Auto Oy Vesa-Matti, Pori) Ford Transit 2.2 TDCI -2007 autolleni, koska autosta oli suutinrivistön kiinnityspultit löystynyt. (Yleinen vika ainakin [tai katkeaa] ensimmäisissä malleissa 2007–2008 mm. pulttien materiaali liian heikkoa, jonka tehdaskin on myöntänyt 2009 malleihin vahvistukset tehneenä.)
 
Sovimme nimenomaan Auto Oy Vesa-Matin töiden vastaanottajan kanssa, että jos jotain kallista korjattavaa ilmenee huollossa, siitä soitetaan minulle ennen kuin tehdään mitään. Minulle jätettiin myös käsitys, että pulttien ja tiivisteiden uusimisella todennäköisesti selvitään, elikkä lasku ei olisi kovin suuri… (max. 150,- - 300,- € pohdiskelin.)


Muutaman päivän päästä aloin tiedustelemaan Transitin vointia ja minulle kerrottiin auton olevan ulkona. Auto ei ollut kunnossa ja minulle kerrottiin sen kaipaavan vielä 2 sylinterin uuden suuttimen 450,- + asennuksen hinta. Kysyin korjauskustannuksia tähän mennessä, jotka olivat jo n. 700,- euroa! Autoon oli vaihdettu aivan turhaan monenlaista osaa + tietysti öljyt ja suodatin 105,- € yli hintaan. Ja huonolaatuisten pulttien pettämisen takia vioittunut suutin siis vaihtamatta! Kyllä siinä ns. aluksi ”pikkuvikaisen” huollon hinnan moninkertaistuessa luulisi sovitun soiton tulevan sovitusti. (n. 150–300 euron kustannuksien ylittyessä.)


Mennessäni hakemaan autoani pois ”korjauksesta” töiden vastaanottaja oli yhteydessä maahantuojaan, koska vastaavia tapauksia oli ollut ennenkin huonolaatuisten pulttien mm. löystymisen takia. Mutta vuosihuollon viivästyminen parilla viikolla riitti syyksi, että selkeätä ”tyyppivikaa” ei korvattu. En ollut myöskään varautunut noin suureen laskuun ja jouduin allekirjoittamaan huoltotilauksen. Kohtelu muuttui tässä kohtaan asiakaspalvelussa välinpitämättömän viileäksi, kun totesin, että nyt moraali ei ole kohdallaan. Kerroin tämän johtajalle Juha Koskiselle myös face to face, joka suorastaan naureskeli minulle asiastani, hänelle tämän tilanteeni kertoessani ja laskun suuruutta ihmetellessäni ns. ”tyyppivian” takia. 2009 mallissa mm. pulttien materiaalia on vahvistettu.

                                                                                                                                        2(2)
                                                                                                                                                                                                                                                       


Loppukaneettina mikään ennaltasovittu ei toiminut/pitänyt Auto Oy Vesa-Matissa, Porissa ja siirsin autoni Karlalle vian loppuun korjaukseen ja heilläkin oli tiedossa heti em. Transittien suuttimien kiinnityspulttien heikkous. (Ja sain asiakasystävällistä kohtelua.) Rahastamisen maku jäi siis päällimmäiseksi toteamukseksi/tunteeksi Vesa-Matista ja olenkohan vanhaan tapaan mm. töiden vastaanottajien listoilla ”mulkku” asiakas, kuten olen kuullut heidän merkkailevan listoilleen…


Ps. Alunperinkin heikkojen (piilevä vika) kiinnityspulttien (2007-2008) takia jouduin n. 1500,- € yllätys maksajaksi hyvä FORD maahantuonti ja Auto Oy Vesa-Matti, Pori


 Oikaisua odotellen:           

Olli Hakala

             Olli Hakalahttp://karavaanari.org/index.php?topic=6097.0


"tuli hyvä joululahja 08 transit ajettu 80000 kaikki suuttimet uusiksi 1 pyttyltä suuttimen pidikeen pultti poikki ja muut kaikki suuttimet vuotaa hintaa tulee 2800 euroo..."

"Ongelmia on ollut etuvetoisissa malleissa (Ja lähinnä niissä ensimmäisissä 2007-2008)."

"Osat maksaa n 110 € sis 2 haarukkaa 2 pulttia 4 tiivistettä ja venttiilikopan tiiviste." Jonka todellakin suosittelen tekemään jokaisen 2007-2008 transittiin... Pultit ovat liian heikkoa materiaalia ja ovat vahvempia 2009 malleissa.

http://karavaanari.org/index.php/topic,4960.msg73387.html#msg73387

"Aika kevyesti on ratkaistu noin tärkeä paikka. 2 korkeapaineista suutinta kitkuttaa yhtä pientä pulttia auki/poikki. Kannattaa seurata pultteja Ransitmiesten"


.

1 kommentti:

  1. AutoJerry-palvelun kautta katsastelin hintoja Porin alueella pelkälle öljynvaihtotyölle... toinen tarjouksen antaneista oli tämä Vesa & Matti puulaaki, mutta tämän blogin annin perusteella taidan jättää väliin. Oli kyllä kalliimpikin, kuin naapurissa sijaitseva FIX-autopalvelut jossa Foordiin on öljyt aiemminkin asiantuntevasti ja edullisesti vaihdettu - vaikkei "virallinen Ford-merkkihuolto" olekaan.

    Kiitos tästä blogista, ellei joku uskalla avata suutaan niin asiat eivät koskaan parane!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.