Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 3. marraskuuta 2012

Porilaisessa helluntaikirkossa suuri tappio tulevalle katolilaiselle porttokirkolle...


Porin Helluntailähetys saa takaisin miljoonaomaisuutensa

Helluntaikirkko valmistui Porin Itsenäisyydenkadun varrelle vuonna 1980. Kirkko tunnettiin aiemmin nimellä Eelim-temppeli.

Porin Helluntailähetykselle vuosikymmenien aikana lahjoituksina ja testamentteina kertyneen miljoonaluokan omaisuuden siirtäminen Suomen Helluntaikirkon alaiselle uudelle Porin helluntaiseurakunnalle on kaatunut.
Satakunnan käräjäoikeus mitätöi Helluntailähetyksen kaksi vuotta sitten ylimääräisessä kokouksessa tekemän päätöksen.
Asiasta nosti oikeusjutun yhdistyksen oma pitkäaikainen aktiivi, evankelista Pertti Järvinen. Hän ajoi yksin asiaansa oikeudessa, mutta edusti kertomansa mukaan satoja muita yhdistyksen jäseniä, jotka eivät ole liittyneet uuteen helluntaiseurakuntaan.
Jättiomaisuuden luovutuspäätös syntyi skandaalinkäryisesti syksyllä 2010. Täyteen kaaokseen päättyneessä kokouksessa yhdistyksen lakkauttamista vastustaneilta muun muassa vietiin äänestysmahdollisuus.
Lakkautuspäätökseen vahvasti kokouksen puheenjohtajana vaikuttanut Seppo Salonen oli pahoin esteellinen. Hän toimi päättävässä asemassa sekä omaisuuden luovuttaneessa Helluntaiyhdistyksessä että sen vastaanottaneessa uudessa helluntaiseurakunnassa.


http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012110116275317_uu.shtml?ref=hakemistoKommenttia: Katolilaisen kirkon hapatus on jo pitkään valloittanut mm. protestanttisia suuntia porttokirkon syövereihin... Porissapa tuli nyt suuri takaisku, koska Porilla on tehtävä vaakunan tekstissä; Deus Protector Noster, Jumala turvanamme, suojelijamme. Ja Hän on Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumala, häntä myös lihaksi tulleeksi Jeshuaksi/Jeesus Kristukseksi Nasaretilaiseksi kutsutaan!

Tulkaa ulos minun omani... Uloskutsuminen on käynnissä kaikista lohkoista ja lahkoista joissa opetus ei ole puhdasta, Sanan mukaista... Jeshuan sovintoverineen/syntiemme sovituksineen...

Shalom! Kiitos Pertti Järvinen! Teit tahtomista ja tekemistä Herran tahdon vaikuttamana... Amen! Halleluja!!

Olli Hakala Pori

---------------------

HOVIOIKEUS HYLKÄSI HELLUNTAI VALITUKSEN...

http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194871011575/artikkeli/hovioikeus%20hylkasi%20helluntaivalituksen.html

KOMMENTTI: LUETTUANI 14 SIVUISEN PÄÄTÖKSEN, VOI VAIN TODETA, ETTÄ TULOS ON OIKEUDENMUKAINEN JA ODOTETTU.


PORISSA AINAKIN KATOLILAISEN PORTTOKIRKON "VALLOITUSRETKI"  PROTESTANTTISIIN SUUNTIIN PÄÄTTYI TAPPIOON... HYVÄ NIIN.

Olli Hakala Pori
Deus Protector Noster


Ps. SK:ssa on Ville Hammarberg toimittajana tässä jutussa, ja en tiedä julkaiseeko hän mielidettäni jutun perään SK:ssa, mutta tässä se on päivitettynä;


---------------------------

Kiitos Pertti Järviselle, Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumalan ennalta valmistavissa teoissa kulkemisesta.

http://ollihakala.blogspot.fi/2012/11/porilaisessa-helluntaikirkossa-suuri.html

Terveisin: Olli Hakala
Deus Protector Noster
Jo vuodesta 2001 konservatiivistä, kriittistä tutkivaa journalismia. Eskatologiaa tutkaillen ja itseoppineena työhyvinvointi- ja moraalikoordinaattorina.

Ps. 30 vuotta sitten jopa niin "syntinen", (yhteiskunnassa ei tuomioita) ettei Eelimissä kelvannut jäseneksi/kastettavaksi... Mutta silti armon ja totuuden löytäneenä, en täydellisenä, mutta kilvoitellen aitoa totuutta, moraalia ja oikeudenmukaisuutta kohden päivittäin... armosta, Jeshuan sovituksen (sovintoveren) tähden ja siihen loppuun asti turvautuen.


Ja anteeksi (liha hangoittelee) antaenkin, mutta totuudessa silti pysyen... Shalom!

.

4 kommenttia:

 1. Toki portto on jo mm. tutkiville kristityille, aikammehan on jo ihan hirveää, mutta monille asiasta tietämättömille se on kuin "tulevaa"... Riippuen kuka katsoo... Ja kun porttokirkko tulevaisuudessa pahimmillaan toimii, aitoja kristittyjä ja aitoja juutalaisia vainotaan kuin mm. Hitler aikoinaan. Porissa tuli toivon mukaan paha, paha takaisku portolle (voitto henkivalloissa) ja vaakunamme tekstillä tulee olemaan eskatologinen hyvä tarkoitus/Herran ennalta suunnitelma/vaikutus Porille ja se on "minun näkyni" monien vuosien takaa. Deus Protector Noster! Halleluja

  VastaaPoista
 2. Katolilaisen kirkon hapatus hapattaa luterilaista kirkkoa ja nykyään myös protestanttisten suuntien pieniä lohko- ja lahkokirkkoja...

  Vain Kristuksen Jeshuan/Jeesus Nasaretilaisen maailmanlaajuinen "morsius" seurakunta toimii enää täysin Sanan mukaisesti. Kyllä heitä paljon Porissa onneksi on! Deus Protector Noster

  VastaaPoista
 3. Mielipide Satakunnan kansassa 14.11.
  http://keskustelu.suomi24.fi/node/11053926

  Helluntaiherätys niin sanottuna vapaana herätysliikkeenä tavoitteli 1970–80 -luvuilla juridisesti vahvempaa asemaa ja oikeutta kahdessa asiassa. Toinen oli saarnamiesten oikeus vihkiä avioliittoon ja toinen kaksoisjäsenyyden ongelma. Kaksoisjäsenyys syntyi siitä, että luterilaiseen kirkkoon kuuluvan liityttyä kasteen kautta helluntaiseurakuntaan, luterilaisuus jäi jäsenyytenä kirkkoon voimaan. Kirkosta eroaminen oli kaikkina vuosikymmeninä tehty hankalaksi prosessiksi ja erityisesti toiseen uskonnolliseen yhteisöön siirtyville. Näin monet jäivät roikkumaan kirkkoon.

  Suomen liityttyä Euroopan unioniin tämä hanke menetti merkityksensä, koska Brysselissä ei katsottu vapaan helluntailiikkeen olevan merkityksellinen. Näin ryhdyttiin kirkollistamishankkeeseen. Pontimena oli luvattu valtion apu syntyvälle kirkolle kahdeksan euroa per jäsen ja vuosi.
  Saarnamiehille syntyi unelma siitä, että kahdelle – kolmelle piispalle ja parille hiippakuntadekantterille saataisiin oikein virat ja palkat. Toisin kävi.

  Helluntaikirkkohanke ja päätös siitä syntyi Tampereella 2001 riitaisissa ja sekavissa kokouksissa. Niissä, samoin kuin Porissakin, voimakastahtoinen, laillisuutta hipoen ja rajoja ylitellyt vähemmistö runnoi päätökset pöytään. Siitä alkoi 90 vuotiaan liikkeen kahtiajako. Tulokset ovat nyt levällään.
  Helluntaikirkko väittää, ettei kahtiajakoa ole olemassa. Tosiasia vain on, että 6 000 jäsenen kirkkoaktiivit pitävät hallussaan liikkeen viikkolehteä Ristin Voittoa. Samoin vapaan liikkeen hankkimia ja rahoittamia opistorakennuksia Keuruulla, muusta omaisuudesta puhumattakaan.
  Kahtiajaon todisteeksi riittänee se, ettei vapaan herätysliikkeen aktiivitoiminta saa muun muassa maksettuja ilmoituksia liikkeen lehteen. Vapaan herätysliikkeen puhujia boikotoidaan, mikäli he palvelevat myös kirkon ulkopuolelle jääneitä seurakuntia ja ryhmiä.

  Nyt kun ensimmäinen kirkkoseurakunta on maallisen lain edessä paljastettu, ovat helluntaikirkon johto, lehti ja ”piispat” ryhtyneet sekavaan selontekoon siitä, mitä kirkko oikein on. Selonteossa ei ole ymmärryksellä mitään sijaa, vaan tarkoitus pyhittää keinot. Kirkkoon kuulumattomilta ei viety ainoastaan uhrivaroin hankittua omaisuutta, vaan kansalaisoikeuksiin kuuluva ääni- ja mielipideoikeus.
  Miten näin harhaan mennyt kirkko luulee olevansa jonkinasteinen hengellinen vaikuttaja maassamme? Jos sen jäseniä on huijattu, niin kuka uskoo helluntailaisten sanomaa ja uskaltautuu heidän seuraansa?

  Olen syntynyt helluntaikotiin lähes 60 vuotta sitten. Olen nähnyt ne vuosikymmenet, kun lahkolaisiksi leimattu porukka oli hengellisesti elinvoimainen. Niilo Yli-Vainioon nimetty herätysliike kasvoi 1970-luvun lopulla runsaassa kolmessa vuodessa lähes 20 000 jäsenellä. Kasvu on 30 vuodessa pysähtynyt täysin. Jäljellä on vain kalmolle lemahtavat rauniot.

  E. Tapani Savolainen

  VastaaPoista
 4. Kysy sinäkin! Jospa vaikka kysymyksesi perusteella sielusi pelastuu!

  Taivaan ja maan väliltä, ohjelmassa, RADIO DEISSÄ sunnuntaina klo 14:30 ja klo 21:30

  Vaihtelevasti joka toinen viikko Patmosradio tai Taivaan ja maan väliltä - kooste aikaisemmista sunnuntai-illan suorista lähetyksistä.

  SUNNUNTAINA VAKITUISESTI klo 21:30 - 00:00 SUORA LÄHETYS

  Leo Meller ja vierailijat vastaavat suorassa lähetyksessä soittajien kysymyksiin Jumalasta, Raamatusta, uskosta ja kaikkeen hengelliseen elämään liittyvästä. Myös epäilijöiden kysymykset ovat tervetulleita. Ohjelman tarjoaa Patmos Lähetyssäätiö.

  http://radiodei.fi/?sid=120

  --------------

  Facebookissa:
  TAIVAAN JA MAAN VÄLILTÄ on Patmos Lähetyssäätiön ohjelma, johon kuuntelijat voivat soittaa (0800 411 011) mieltään askarruttavia kysymyksiä Raamatusta, kristinuskosta ja hengellisestä elämästä. Sunnuntaisin klo 21.30-24.00 Radio Dei.

  https://www.facebook.com/pages/Taivaan-ja-Maan-V%C3%A4lilt%C3%A4/144877485547265?fref=ts&filter=3

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.